Замъкът „Влюбен във вятъра” се превръща в сцена с приказен декор

В най-веселия зимен месец Замъкът „Влюбен във вятъра” ще предложи забавни изкушения за малки и големи. В края на тази седмица – 16 и 17 декември,  приказният Замък ще бъде запазена територия за децата, защото тогава тук  ще пристигне Дядо Коледа. Малко подранил, добрият старец ще раздава подаръци, ще забавлява децата със занимателни  игри, а вниманието на техните родители ще привлече организираното тук „барбекю”.

На 16 декември от 12 часа ще се състои и награждаването на победителите в литературния конкурс „Приказки от Замъка”. Конкурсът бе обявен в средата на това лято. След като няколко десетки фотографи, дизайнери и художници създадоха удивителни творби в друг  конкурс – за фотомонтаж, уникалността на „Влюбен във вятъра” продължи да провокира творческите прояви чрез приказка, написани по някоя от тях. Организаторите не поставиха никакви условия – за обем, брой приказки или възраст и това накара над сто участници да дадат воля на въображението си. В продължение на няколко месеца компетентно жури от утвърдени разказвачи на истории извърши оценка на творбите и излъчи победителите. Кои са те ще стане ясно в събота, 16 декември.

„Влюбен във вятъра”  е готов и със своята новогодишна оферта за празнична вечеря и DJ.

Единственият български замък вече не е само туристическа атракция №1. Естественият му декор с приказен интериор го превръща в сцена, на която се срещат  най-изящните изкуства –балет, опера, театър. В началото на декември със своята постановка „Коледа с приятели”  тук гостува Държавен куклен театър- Бургас.  В Художествената галерия на Замъка бе пренесена и приказната балетна постановка на бургаската опера „Спящата красавица”, с хореография на проф. Хикмет Мехмедов.

Замъкът ще продължава сътрудничеството си с кукления театър и операта в Бургас. През цялата следваща година тук ще се редуват концерти, театрални, оперни и балетни постановки. Културната програма ще бъде публикувана на

сайта на Замъка „Влюбен във вятъра” и на страницата му във facebook в началото на януари 2018 г.