„Звук и Цвят“ отново в Бургас

„Звук и Цвят“ отново заживява край морския бряг с пулса на 15 български художници от 15 септември 2024 г.. За 26-ти път финалът на лятото край морския бряг ще бъде поставен изящно с творческата среща на ярки български художници, които стават част от изданието на пленера на Дарик радио „Звук и Цвят“.

В изданието през тази година влизат Анабел Хамамджиева, Анжела Терзиева, Драгана Павловска, Емануела Ковач, Иван Матеев, Иван Хаджийски, Мариан Дзин, Милена Казакова, Момчил Георгиев, Петър Лазаров, Румен Атанасов, Слав Недев, Стефан Божков, Стефан Чурчулиев и Яна Каменова.

На 23 септември 2024 г. жители и гости на Бургас ще могат първи да видят резултата от поредния артистичен салон. Експозицията ще бъде открита в 18 часа в галерия-музей „Георги Баев“ на ул. „Демокрация“ № 6 при вход свободен.

По време на откриването ще бъде направена премиера и на най-новото издание на каталога на Дарик радио, посветен на живота на една от най-големите колекции на българското визуално изкуство.

Изложбата се реализира в партньорство с община Бургас и е част от проект, осъществен с подкрепата на Министерството на културата.