Изложба на Неделчо Кучков в Бургас

В Бургас представят самостоятелна изложба живопис на художника Неделчо Кучков. Тя е подредена в галерия „АтилиеР“, откриването е на 24 октомври 2024 г. в 18 часа.

Ценителите на изкуството ще попаднат в приказния свят на един от емблематичните съвременни художници, където въображението създава експлозия от цветове и абстрактни форми. Те събират  различни аспекти на вътрешния и външния свят. Това майсторско съчетание на линии, форми и тонове подтиква зрителя да интерпретира свободно символиката в платната.

Цветовете играят ключова роля  в творчеството на Недялко Кучков – ярки и експресивни те създават чувство за движение и свобода, като същевременно предлагат пространство за дълбоки размишления.

 

Неделчо Кучков е роден в Любимец. През 1981 г. завършва първия випуск на художествената гимназия в Пловдив. От 1984 г. е член на Дружеството на художниците в Хасково. През 1992 г. е приет за член на Съюза на българските художници.

Неделчо Кучков има над 20 самостоятелни изложби, включително в Германия и Унгария. Негови картини са притежание на галерии и колекционери в България, Беларус, Полша, Унгария, Германия, Япония, ОАЕ, Канада, Франция, Гърция, Албания и САЩ.