Изложба на София Добрева – Нолита в Бургас

Тя е талантлива, вдъхновяваща и носи в себе си соления дъх на морска вълна. Тя е различна и ефирна, разкривайки чрез изкуството си своите най-сини дълбини и едновременно – най-смелите висини на душата си. Тя живее от години в чужбина, но не спира да носи родния Бургас в сърцето си!

Не пропускайте да посетите Bluebirds – първата самостоятелна изложба на София Добрева – Нолита, с откриваща вечер днес – 05.08., от 19 ч., в Експоцентър „Флора“ – Бургас.

Експозицията Bluebirds e представена за първи път през февруари 2023 в Манчестър. Големият интерес към нея е причината година по-късно да можем да я видим в България, като това е първата самостоятелна изложба на авторката на родна земя.

След успеха на изложбата в Манчестър и София и по покана на община Бургас, Bluebirds ще бъде представена и пред бургаската публика в периода от 5 до 18 август 2024 г.

София Добрева – Нолита е български мултидисциплинарен артист, живеещ и работещ в Манчестър, Великобритания. Социалната справедливост и феминизмът са константни теми в нейната практика. София твори в сферата на живописта, илюстрацията, анимацията и графичния дизайн. Авторката е водена от идеята за синкретизъм в изкуството и се вдъхновява от и колаборира с артисти от музикалната и литературната сфера. В живописната си работа София разчита на силата на абсолютния цвят, смелите обеми и достигането до глобални теми през интимни преживявания.