Интелектуално състезание за ученици в Бургас

Двадесет и две учебни компании ще се борят за титлата „Най-добра учебна компания на България за 2024” на 2 юни 2024 г. от 13 часа в Експозиционен център „Флора Бургас“ по време на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди”. Събитието е финалната част от програма „Учебна компания” на „Джуниър ачийвмънт България”.

„Изгряващи звезди“ ще събере най-добрите ученически екипи, участвали през тази учебна година в програмата „Учебна компания”, призната от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество. Във финалното събитие на 2 юни 2024 г. ще бъдат обявени победителите като най-добрата учебна компания на България ще представи страната ни на европейско състезание #Gen_E в началото на юли 2024 г. в Катания, Италия.

По време на събитието на 2 юни в Бургас ученици на възраст 14 – 18 години от цялата страна ще участват в търговско изложение, на което ще представят своите бизнес идеи под формата на готов продукт или услуга. След 16 часа ще стартира церемонията по награждаването на отличените компании в различните категории.

Целта на състезанията по програма „Учебна компания” е учениците да демонстрират наученото и да се отличат постиженията на най-добрите, както и да се даде видимост на мрежата от училища на „Джуниър ачийвмънт България” на национално и на международно ниво.

Събитието е с безплатен достъп и е подходящо за ученици, студенти, преподаватели, представители на бизнеса, активни, любознателни и предприемчиви бургазлии.