Интервю на стюарда Кристиан Асенов в предаването „България сутрин в неделя“ по Bulgaria ON AIR

В епизод 7 на рубриката „Професионалистите“, част от предаването „България сутрин в неделя“, която бе излъчена на 28 юли в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR, зрителите се срещнаха с Кристиан Асенов – член на кабинния състав на „България Еър“.

Водещият Виктор Дремсизов отново прекрачи прага на самолет на националния превозвач в ролята на стюард, за да запознае зрителите с тънкостите на професията, а негов ментор беше младият стюард Кристиан Асенов. Той показа на любопитния водещ и зрителите колко отговорна е тази професия, какво работи стюардът на борда, както и какви са основните изисквания за започване на работата.

„Точно тази професия е едно перфектно въведение в авиацията, след това имате куп възможности за развитие в сферата. Цялото обучение трае няколко седмици до месец, като включва практическа и теоретична част.“, каза стюардът в неделното издание на „България сутрин“. Според него професията е много по-различна на теория, отколкото на практика.

„Едно от основните задължения е да можеш да плуваш, защото в случай на аварийно кацане във вода, трябва да можеш да плуваш, да помогнеш на пътниците да стигнат до спасителните лодки. Английският език също е неизменна част от професията.“ коментира още Асенов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте цялото интервю със стюарда Кристиан Асенов от екипа на националния превозвач, публикувано на сайта на телевизията ТУК.