Интересна фотоизложба в Бургас

На 1 август 2024 г., от 18 часа, в конферентната зала на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ ще бъде открита тематична фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на фотографа Тенчо Петков, осъществена с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Изложбата показва красотата и разнообразието на природата в Източните Родопи и Бургаския край чрез кадри, обединени от творческия поглед на техния автор, роден в Кърджали и живеещ от години в района на Бургас.

Във фотоизложбата са включени 30 фотографии, заснети през различни сезони и времена на деня от планинските върхове на Родопите до брега на Черно море. На интерактивни мини плакати към всяка снимка е дадена допълнителна информация за заснетите места, включително видео клипове от тях.

Желанието на организаторите е чрез съчетаването на снимки от Източните Родопи и Бургаския край в една обща изложба да допринесат за изграждането на своеобразен творчески мост между двата региона и да се подчертае неповторимостта на тези различни, но невероятно богати на култура и природа области.

Фотоизложбата „Родопско-морски срещи с природата“ е с вход свободен и е отворена за максимално широка публика, като на откриването на 1 август 2024 г. в Библиотеката всеки е добре дошъл да разгледа кадрите, да сподели свои преживявания, свързани с показаните места, да закупи любима фотография, ако желае.

Изложбата ще остане в бургаската регионална библиотека до 30 август 2024 г.