Иранска неофолк музика в Бургас

Група Paganland е ефирно музикално въплъщение, което умело преплита древните нишки на иранската шаманска неофолк музика с небесен танц. Основана през 2013 година от Charuk Revan и Magus Faustoos в Берлин, Германия, Paganland еволюира своята визионерска концепция за изпълнения, дълбоко вкоренена в единството на езическата култура. Тази нестандартна музика ще зарадва меломаните в морския град през първия ден на септември, от 17 часа на лятната сцена на КЦ „Морско казино“.

Групата използва различни антични инструменти от различни региони на Иран, Азия и Европа и за всяко изпълнение си сътрудничи с международни артисти от цял свят. Черпейки вдъхновение от архаични форми на изкуство, където изкуството не е просто забавление, а средство за предаване на знание, този вечен подход им позволява да развиват  фолклорен разказ,  с който да се изявяват на различни сцени – от метъл фестивали до фолклорни събития.

При Paganland сливането на форма, мелодия и ритъм създава хармонично единство, което води слушателите през завесите на времето и пространството.