„Ислямска държава“ мести командването си в България?

След „великото“ преселение на народите, заловиха висш командир на джихадистската групировка в София

Висш командир на „Ислямска държава“ е задържан в София, съобщи на брифинг говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова. Според доказателствата, събрани с помощта на ГДБОП и ДАНС, той е боец на ИДИЛ и то на високо военно ниво, уточни тя.

Задържаният сириец се е установил на територията на страната ни през 2008 година, а от 2013 година се е присъединил към „Ислямска държава“. Взел е активно участие в бойни действия и така се е издигнал в джихадистката йерархия.

„Досъдебното производство е образувано и се ръководи от специализираната прокуратура под непрекъснатия надзор на главния прокурор още от момента, в който постъпи сигнал за тази престъпна група. Събрахме доказателства за задържането на трима участници от групата“, заяви Арнаудова.

„Бандата на джихадиста се е занимавала се с производство на тютюн за наргиле. Това е сириец, получил и българско гражданство“, добави тя.

Нормално е след такова „велико“ преселение на народите от Афганистан, Пакистан, Сирия и Африка, Европа да се напълни с ислямски главорези. Задържането на техния командир ни дава основание да си зададем въпроса дали ИДИЛ не мести командването си в България. Тук би им било по-лесно да си реализират пъклените планове, защото няма кой да ги спре. Полицаи закрилят мафиоти, а политиците, които пред камерите се кълнат, че милеят за България, лъжат повече и от циганите.