ИТН скланя да преговаря с ПП-ДБ за правителство

„Има такъв народ“ ще отидат на разговори с ПП-ДБ, ако те решат да реализират мандата. Това декларира председателят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов. Според него това би било „по-правилното решение“ на втората парламентарна сила.

В същото време Йорданов отново потвърди, че са готови да се опитат да съставят експертно правителство и да разговарят с всички парламентарни групи. Според него, ако третият мандат отиде при тях, шансовете за неговата реализация са най-големи.

Той изброи най-належащите проблеми, по които трябва да се работи. Едно експертно правителство трябва да свърши конкретни и практични неща, които реално да подобрят състоянието в страната, отбеляза председателят на ПГ на ИТН.

Разговаряйки с всяка една партия, ако няма ярки политически личности за министри, ако се избяга от партийните ръководства да са вътре в едно управление и се подходи с програма – проблем – решение – човек, тогава не виждам какъв е проблемът да работиш с всички партии, които имат желание да направят това, обяви Йорданов.

Имаме добри взаимоотношения с президента Радев, защото той е стъпил здраво на земята и не е залитал в глупости, добави Тошко Йорданов.