И БСП не подкрепя декларацията на ПП-ДБ в този й вид

Декларацията в този вариант и с условието за двумесечно отлагане връчването на втория управленски мандат няма как да бъде подкрепена от нас. Това каза по време на брифинг в парламента Иван Иванов, заместник-председател на ПГ на „БСП за България“ след среща във връзка с предложената от „Продължаваме промяната – Демократична България“ декларация за излизане на България от политическата криза.

Иванов посочи, че разговорът е бил конструктивен. Хубавото е, че декларацията е отворена и тя може да се променя, коментира той. Но според него дневният ред на обществото не се изчерпва само с борбата с корупцията. Разбира се, тя е важна и ние я подкрепяме. Голяма част от текстовете, които са предложени, са текстове, които БСП винаги е предлагала през годините за промени в законите, заяви Иванов.

По думите му, ако ПП-ДБ решат да продължат тези разговори, от БСП ще направят своите предложения с едно-единствено условие – декларацията да се превърне в основата за разговори за правителство с втория мандат или с третия мандат. Опасността от работа с плаващи мнозинства при отварянето на важни закони може да доведе до вариант на тяхното приемане, различен от това, което са предложили вносителите, смята депутатът.