И ДПС се обяви срещу „делкането” в Меморандума на ПП-ДБ

Тъй наричаният Меморандум на ПП-ДБ, отправен към ГЕРБ, освен че е обявен от Бойко Борисов като наивен и несъстоятелен, та дори и вреден за държавата, предизвика реакцията на третия, макар и неофициален участник в (не)коалицията – Движението за права и свободи.

Досега лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се опитваше да играе ролята на „синя каска” в опитите да бъдат изгладени конфликтите сред управляващите, но съдържанието на въпросния документ явно силно е засегнало движението, тъй като във въпросното „делкане” не се вижда никакво място и роля на ДПС в бъдещото управление на страната. Това е дало повод на Пеевски да се разграничи рязко от намеренията на Променящите се.

„Обида не може да има”, обясни пред журналисти Делян Пеевски, „защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов „делкането“, което той ми предложи в моя кабинет, с което да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за заместник-главен прокурор – Сава Петров.

Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината, битката е за КПКОНПИ и за прокуратурата, олигархията иска да овладее държавата, нищо повече не се случва, категоричен е Пеевски