И Нинова се включи в шума покрай меморандума на ПП-ДБ

„Продължаваме Промяната” и „Демократична България”, които щяха да борят мафията, се прегърнаха с мафията и официално писмено й предложиха да вземе 50% от държавата. Това каза пред журналисти председателят на парламентарната група на „БСП за България” Корнелия Нинова. Виждате какво се случва днес, нещо, което сме ви повтаряли девет месеца – че тези хора се събраха само за постове, пари, власт и разпарчетосване на държавата, каза Нинова. Тя коментира, че вече започват отвътре да си вадят кирливите ризи един на друг и мафията започва да се самоизяжда.

По думите й „това е абсолютно ненормална и нелогична сглобка от самото начало. Христо Иванов, който дебаркира с лодка пред сараите на Доган, се оказа, че сега „седи в скута на Делян Пеевски” и договаря кой да бъде главен прокурор”, посочи тя. Според нея такова морално падение и такова политическо лицемерие не е виждано досега във всичките години на прехода.

Според Нинова нищо в страната не върви и нищо не се прави, „освен да си парцелират държавата и да си разпределят постовете”. Тя смята, че единственият изход от тази срамна ситуация е оставката на правителството и нови избори „две в едно”.