И плажен швепс в Бургас

Лятото е, неделя е и на плажа ще има горещи, спортни емоции. Burgas Beach Arena ви кани на 18 август 2024 г. (неделя) от 9 часа на Турнир по плажен швепс. Една от най-популярните летни бургаски игри, която вече е и спорт, ще събере любители на футбола тази седмица.

Играе се по двойки. „Подготвили сме едно прекрасно съоръжение с една врата и трибуни, като по този начин ще можем да наблюдаваме всяка една среща! Очакваме Ви!“, споделят организаторите на събитието.

Всичко за правилата и провеждането му може да намерите тук: https://www.facebook.com/events/1047409290268617/?active_tab=discussion

Заявки за участие може да подавате на perevdobrin@gmail.com или на телефон 0877482084.

 

Една от най-популярните летни бургаски игри се възражда като атрактивен спорт. Познатата като „плажен швепс”, играта наподобява футбол, но с малко по-различни правила. Отборите се състоят от двама играчи, вратата, в която се вкарват голове е с по-малки размери, топката също е специална.

И тъй като играта се нарича „плажен швепс”, естествено е да се играе на пясък. Правилата са прости. Най-общо се играе така: изпълнява се ъглов удар към съотборника, който стреля към вратата и отбелязва или не отбелязва гол. Отборите се редуват да правят това, като победител е тази двойка, която първа успее да отбележи пет гола.

 

*Швепсване – нещо, което задължително трябва да бъде направено.