И тази година – лятна академия за деца в Бургас

Националната художествена академия (НХА) – филиал Бургас, кани децата на Бургас на поредното издание на „Лятна академия за деца и ученици“ (ЛАДУ) към НХА. ЛАДУ е утвърден културно-образователен проект, който започва през 2010 г. в София, а от шест години успешно се провежда и в Бургас. Проектът „Лятна академия за деца и ученици“ се осъществява с подкрепата на община Бургас. Тази година тя е посветена на стогодишнината от рождението на големия бургаски художник Георги Баев

От 24 юни до 19 юли 2024 г., в продължение на 4 седмици, детската лятна академия ще предложи на малките художници вълнуващи срещи с изобразителното изкуство. Децата ще творят под ръководството на студенти и преподаватели от НХА – филиал Бургас, с участието на изявени художници.

В творческите занимания по време на Лятната академия могат да се включат деца и ученици от 6 до 18-годишна възраст. Учебната програма включва работа в разнообразни ателиета по изящни и приложни изкуства – академично рисуване, живопис, графика, скулптура, авторска книжка, авторски комикс, керамика и грънчарство, икони, текстил, изработване на кукли и декори за куклен театър, пленер – морски пейзаж, ленд арт, куклена къща за най-малките и „Ателие 13 +“ за тийнейджъри.

По традиция, в края на творческата лятна академия, малките художници ще наредят своята изложба с най-хубавите произведения, в галерия „Ателие“. Ще има и ревю с авторски костюми. За втори път ще се проведе и благотворителен търг на детски произведения в полза на деца в нужда.

За повече информация и цени – //www.nha.bg/bg/novina/lytna-akademiy-za-deca-i-uchenici-nha-filial-burgas-2024-g и на 0888 148 715 – Мария Ландова – ръководител на ЛАДУ

Записване – Невена Проданова – координатор на проекта на: n.prodanova@nha.bg, тел.: 0877 668 966.