Какво трябва да правим, за да сме успешни

Има ли наистина рецепта за успех и може ли да използваме японския опит, за да подобрим резултатите на индивидуално и институционално ниво? Има ли връзка между духовните постижения и икономическия напредък? Може ли всеки един от нас да внедри в ежедневието и работата принципа за постоянно усъвършенстване „кайдзен”? Какви са малките стъпки, които можем да предприемем, за да бъдем успешни в глобалния свят?

„На тези и много други въпроси, свързани с „японското чудо“ ще търсим отговори с проф. д-р Гергана Петкова, японист и декан на Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски” – казват от бургаския филиал на Алма Матер и канят всички заинтересовани на 25 юли 2024 г. от 18 часа в учебната аудитория на филиала в Бургас на Софийския университет, в Културен дом НХК.

Професор Гергана Петкова е сред учените с огромен принос за развитието на обучението и изследването на японския език и култура в България, както и за насърчаването на взаимното разбирателство и приятелство между двете държави. От 19-годишна възраст животът й е свързан със Софийския университет, с Япония, с японския език и култура, на които е посветила последните повече от 25 години. През 2022 г. проф. Петкова е отличена с почетната грамота на министъра на външните работи на Япония. От разкриването на филиала на Софийския университет в Бургас настоящият декан на ФКНФ активно работи с младите хора в града в отговор на все по-големия интерес към японския език и култура.