Калейн и Стилияна заминаха за Париж

„И двете сме много развълнувани от предстоящото участие, защото Олимпийските игри са един много голям форум и много малко професионални спортисти успяват да стигнат до него, но подготовката ни е като за всяко друго състезание. Имаме конкретни задачи, които трябва да свършим. Просто трябва да си свършим работата.“ Това обяви Боряна Калейн в навечерието на олимпиадата в Париж 2024.

Двете представителки на България в индивидуалното състезание по художествена гимнастика заминават за Париж с амбиция за медали, но президентът на БФХГ Илиана Раева вече сподели, че надпреварата в Париж ще бъде най-оспорваната в историята на художествената гимнастика. „Със сигурност има много очаквания, наясно сме с тях, но ние отиваме, за да си свършим работата и да си изиграем съчетанията по най-добрия начин. Дай, Боже, да се увенчае нашият труд с медали. Конкуренцията в отбора е много важно нещо, защото това ни помага всеки ден да искаме да ставаме по-добри и да се развиваме. Ако нямахме тази вътрешна конкуренция, не мисля, че щяхме да имаме толкова добри резултати в състезанията“, допълни Калейн.

„Определено се вълнувам за предстоящата олимпиада, но целта ми е да отида и да си изиграя съчетанията по най-добрия за мен начин, оттам нататък каквото се случи“, каза Стилияна Николова, за която това ще бъде дебютно участие на олимпийски игри.

От своя страна Калейн вече има опит от участието си в Токио 2020. „Да бъда малко по-спокойна, да не губя вярата в себе си и това наистина е едно състезание, което се казва олимпийски игри, същото, което се случва навсякъде другаде“, изтъкна тя като уроци от предишната олимпиада.