Карлос Насар е отказал да се състезава за Катар

Олимпийският шампион на България Карлос Насар е отказал много сериозна оферта да се състезава за Катар. Световният рекордьор в щангите разкри, че е имал предложение за 6000 долара месечна заплата, 400 долара на ден и към тези суми още бонуси и придобивки, включително 6-цифрени премии при успехи. Това обаче била офертата за първата година от договора, в която Насар не може да се състезава, тъй като ще е наказан заради смяната на държавата, за която сесъстезава. След това сумите скачат по 10.

„Самият шеф на катарската федерация дойде в България. Трима човека бяха. Опитваха се да ме пазарят, аз им отказвам, отказвам, отказвам. Мине се известно време, пак ми се обаждат. Те се ядосват, като им отказвам“, каза Карлос Насар. А след това добави и какво са му предложили при първата оферта от Катар към него.

„Колко ми предложиха? Сигурни пари, имаш доктор с теб, масажист с тебе, двама треньори, лагери, където ти искаш, безплатни храни. Това е само за началото, докато аз съм наказан, защото като ме купят, аз съм наказан за една година. А вече като идват резултатите, всичко скача по 10. Отделно имаш премии по 500, по 800 хиляди долара…“, заяви още Карлос Насар.