Кметът на Бургас настоява за целогодишни полети на летището в Сарафово

„Категорично не можем да приемем случващото се или по-скоро неслучващото се на летище Бургас! Настояваме за целогодишни полети!”,написа в официалната си фейсбук страница кметът на Бургас Димитър Николов, след заседанието на Националното сдружение на общините в Българи, когато се събраха кметове и техните заместници от Бургаския регион.

Ето какво още заяви градоначалникът на Бургас.

„През годините сме провели стотици разговори с „Фрапорт”, десетки срещи, участвали сме в какви ли не кръгли маси! Няколко общини от нашия регион дори създадохме фонд за стимулиране на повече полети. И всеки път – уверения от „Фрапорт”, че ще направят всичко възможно за целогодишни полети. Никакъв резултат! Трябва да е ясно! С липсата на целогодишни полети наистина се обрича южното Черноморие! Което е със значително повече туристи от северното през лятото. А през останалото време нашите туристически бази нямат шанс да работят именно заради липса на полети. Нашите градове и курорти са лишени от чужди туристи извън сезон.

Това прави вече въпроса вече дори не е регионален, а национален! Засяга цял бранш, засяга всеки един от нас. И това е категоричната позиция на кметовете от Югоизточна България! Защото, докато се наумуваме, туристите ще изтичат към други съседни държави и после ще се чудим защо имаме всички дадености, а все не можем да печелим както тях от туризъм.

Настояваме за преразглеждане на концесионния договор за летище Бургас и за клаузи, които задължават концесионера осигуряването на целогодишни полети!

Ние, кметовете ще подкрепим всички законови действия на местния бизнес, защото са справедливи и са за бъдещето на целия регион!”, завърши изявлението си кметът на Бургас Димитър Николов.