Коалиция ГЕРБ–СДС закри кампанията си: Номер 18 е подкрепа за проектите и решенията за Бургаския регион

Коалиция ГЕРБ-СДС закри кампанията си с ясни послания и ангажименти за 13-те общини в областта. Днес кандидатите за народни представители се събраха на шатрата до Часовника в Бургас, за да се срещнат финално с граждани и избиратели, да ги призоват най-вече да излязат и да гласуват в неделя /27 октомври/. Най-важното послание бе след тези парламентарни избори е да има стабилно правителство.

Сред поетите ангажименти от ГЕРБ-СДС са безплатното саниране за всички, по-добра пътна свързаност в общините, откриване на нови  работни места, подкрепа за младите, ГКПП Малко Търново, изграждане на Южен обход на Бургас, Кръвния център в Бургас, разкриване на нови факултети във висшето образование, изграждане на рибарски пристанища в морските общини, магистрала Черно море, основен ремонт на Ришки проход и на Дюлински проход, както и изграждане на нови индустриални зони.

„Крайно време е да има редовно правителство. Подкрепата за листата на ГЕРБ-СДС с номер 18 е подкрепа за проектите и решенията за Бургаски регион. Призовавам моите съграждани и жителите на Бургаска област да гласуват за хората, които ще свършат работа, за хората, които поемат отговорност, за хората, които могат да направят така, че регионът да се развива – да се изграждат четирилентовите пътища, болници, училища, морските възли, индустриални зони и т.н. Защото сме в началото на една сериозна икономическа рецесия и трябва да мислим за хората. Желаем нещо просто – да живеем по-добре от днес. Направете така, че с Вашата подкрепа нашият регион да се развива, да има перспектива, младите хора да искат да останат тук, а тези, които не живеят тук – да пожелаят да дойдат и да се заселят в Бургаски регион.”, сподели в мотивиращото си слово водачът на листата г-н Димитър Николов.

Като  кмет на Бургас, Николов заяви, че застава с името си зад всеки един проект в Бургаски регион и гарантира, че ще се бори всички те да се реализират.

„Мисля, че това е нещо, от което аз разбирам и смятам да съсредоточа работата си за бъдещето развитие на региона. Вече няма граници между общините, трябва да мислим за всички еднакво – за всяко едно населено място. Висока мисия си поставяме.“, каза още Димитър Николов.

Кандидатът за народен представител Жечо Станков обърна специално внимание на програмата за саниране на жилищните сгради в Бургаски регион.

„Програмата за саниране ще бъде 100% безплатна! Бургаският регион винаги е бил лидер по подадени документи. В момента над 200 са сградите, които очакват своето финансиране. Ние имаме ясен ангажимент за осигуряване на средства за тези сгради, без резерви в санирането. И още повече – не трябва да разделяме хората, които живеят в еднофамилните жилищни сгради и тези в многофамилните. Програмата ще бъде разширена, за да могат да кандидатстват и домакинствата, които живеят в малките къщички. Те ще получават ваучери от държавата, за да могат да санират своите сгради и така всеки да бъде удовлетворен.”, сподели Жечо Станков.

Кандидатът за народен представител Любен Дилов-син обощи: „По време на предизборната кампания срещнахме много усмихнати хора, единственото нещо, което не срещнахме е опоненти. Това ни липсваше. Нямаше с кого да спорим за идеите си, нямаше с кого да премерим възможностите си. Общо взето трябваше да се състезаваме със себе си. Това също не е лошо. Когато човек е честен, пак се получава.”

 

Ето какви са обещаните ангажименти за общините в областта:

Царево:

Нова спортна зала

Изграждане на ново пристанище

Малко Търново:

Изграждане на малки пречиствателни станции по населените места

Развиване на селския туризъм и културния туризъм в общината

Приморско :

Основен ремонт на пътя Ново Паничарево – Веселие – Ясна Поляна

Изграждане на вълноломна стена в Приморско

Брегоукрепване в Китен

Созопол:

Основен ремонт на моста на входа на Черноморец

Цялостен ремонт на пътя Созопол – Бургас

Средец:

Нови водопроводи, качествена питейна вода в община Средец

Нова канализационна мрежа в селата

Камено :

Рехабилитацията на пътната мрежа

Подмяна на ВиК мрежа в малките населени места

Продължаваме разкопките на крепост Русокастро и популяризирането ѝ

Основен ремонт на пътя Тръстиково – Константиново

Ремонт на отсечката АМ „Тракия” – Камено – Братово

Карнобат:

Изграждането на обходен път в Карнобат