Коалиция, (не)коалиция или нови избори?

Европа работи с коалиционни споразумения, не със сглобки, не със „снитки”, не със „сварки”, а с коалиционни споразумения. Затова ние ще проявим хладнокръвие и ще извървим целия път, който европейските солидни, системни партии извървяват.

Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ и председател парламентарната група ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в отговор на въпрос, свързан с исканото от „Продължаваме промяната – Демократична България” отлагане на подписването на коалиционното споразумение с девет месеца. Вчера, 28.02.2024 г., Кирил Петков коментира, че искат „сглобката” да довърши работата си със следващите девет месеца,ГЕРБ да покажат, че промяната ще продължи, чак тогава можело да се говори за коалиционно споразумение

„Наблюдавам ги колегите, те вече са в предизборна кампания. На 5 март ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6 март ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат, след това имаме конгрес в Букурещ, на 8-ми вече дотогава Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и ако искат да разговаряме за коалиционно управление, за целия мандат, по всички теми, ще има време през тези няколко дена да си сложат бележки или да го преправят. Аз ще оставя тук преговаряща група и съответно на 8-ми, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори. Ние спокойно, търпеливо ще се опитаме да преглътнем предизборната им кампания и квалификациите”, пространно обясни Борисов.