Конкурс на бургаско читалище за написване на писмо

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ – Бургас, обявява конкурс за написване на писмо, но с условието да е написано на ръка. Конкурсът е отворен за всички индивидуални участници от детска градина, училища, читалища, ЦПЛР, школи, клубове и други. Целта е всеки участник да се представи писмо за човека с главно „Ч“, който е срещнал в своя живот досега.

Тематиката на писмото трябва да включва следното:

– Кой е моят герой?

– Защо точно на него/нея съм се спрял?

– С какво ме е впечатлил – конкретна случка, която съм видял, за която съм прочел, в която и аз съм участвал?

– С какво ме е вдъхновил и за какво?

Изисквания са писмото да визира реална личност,  както вече се каза – да е написано на ръка, а за по-малките участници, които не могат още да пишат – от родител, съдържанието на творбата да отговаря на поставената тема и да не участва в други конкурси, писмото да е подписано, като на отделен лист да са написани имената на участника, възраст, населено място, учебно заведение/градина, клас/група, телефон и имейл.

Участието е индивидуално и всеки може да се включи само с едно писмо. Писма, които не отговарят на посочените изисквания, както и такива с лош правопис, няма да бъдат допуснати до участие.

С изпращането на творбата участникът декларира, че дава съгласието си тя да бъде публикувана и/или използвана в събитията на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“. Творбите не се връщат.

Крайният срок е до 22.11.2024 г. Очакваме вашите писма на адрес: 8011 Бургас, к-с „Меден рудник“, бл. 25 (партер), Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий

1985“.

Класирането на творбите ще бъде в следните възрастови групи:

– първа възрастова група – от детска градина до IV клас;

– втора възрастова група – от V до VII клас;

– трета възрастова група – от VIII до XII клас.

Всички участници в конкурса ще получат грамота на електронната си поща, а отличените и предметна награда.

Отличените автори ще бъдат лично известени по телефон/имейл.

Резултатите ще се обявят на 06 декември 2024 г. – Денят на град Бургас на сайта

www.chitalishte-km.org и на фейсбук страницата на читалището

https://www.facebook.com/chitalishteKiriliMetodii.

Отличените писма ще бъдат публикувани на страницата на читалището във фейсбук.

Личните данни на участниците в литературния конкурс ще бъдат обработени и използвани единствено за целите, задачите и осъществяването на настоящия конкурс съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни.