Концерт на млади таланти в Бургас

Световноизвестният българо-американски оперен бас, дългогодишен солист в Метрополитън опера в Ню Йорк и вокален педагог – маестро Валентин Пейчинов, е в България по повод новите майсторски класове, които организира в Родината.

Маестро Валентин Пейчинов организира своите майсторски класове у нас от 2013 година насам с участието на млади таланти от цял свят. Те са част от образователната програма към вокалната школа в Ню Йорк, финансирана от оперната звезда в помощ на дарования от различни страни, които получават безценно професионално обучение и подкрепа за първите си изяви на сцена.

Тази година жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да се насладят на вокалните умения на курсистите, които ще зарадват българската публика с оперно, джаз и поп пеене. Гала концертът е с вход свободен. Той ще започне от 19:30 часа на 21 юли 2024 г. на терасата на КЦ „Морско казино“.

Една от най- талантливите ученички на маестро Пейчинов – американското сопрано на 23-годишна възраст Елизабет Поуп, също е сред участниците в концерта. През 2023 година изключителното й изпълнение на „Водна птица” от Ричард Хъндли стана повод за прецедент – въвеждането на изцяло нова категория награди в конкурса Civic Morning Musicals в Ню Йорк.

„Завръщането в България кара душата ми да пее” – споделя маестрото – „Щастлив съм, че мога да покажа на курсистите не само техники в пеенето, но и страната, в която съм роден, прекрасните места по Черноморието и невероятна публика, която винаги ги очаква с голямо нетърпение”., споделя Пейчинов.