Коралска ще ръководи Бургас до изборите

Чанка Коралска ще е временно изпълняващ длъжността кмет на община Бургас. Това съобщи за БТА Весела Йорданова, директор на дирекция „Връзки с обществеността“ към общината. До назначаването на Коралска на този пост се стигна, след като вчера досегашният кмет на крайморската община Димитър Николов стана водач на листата на ГЕРБ-СДС за Втори многомандатен избирателен район – Бургас, за предстоящите парламентарни избори.

Досега инж. Коралска бе заместник-кмет на община Бургас с ресор „Строителство, инвестиции и регионално развитие“. Тя ще управлява общината докато Димитър Николов води предизборната кампания. За назначаването й е издадена заповед.

Инж. Чанка Коралска е дългогодишен служител в община Бургас. Била е директор на дирекция „Строителство“. Отговаряла е за управлението и координацията на дейностите, свързани с възлагането и реализацията на обектите от капиталовата програма на община Бургас. Завършила Техникум по архитектура и строителство, а впоследствие Висшия институт по архитектура и строителство в София. Има специализация по „Европейска административна практика“ в Бургаския свободен университет.