Корнелия затапи Бойко: Не е израз на омраза като казваме, че сте крадливи

Не успяхме да докажем, че сме различни от статуквото и народът ни наказа, като не гласува, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Наказани са всички партии

Борисов като казва „Не ги връщайте гадните социалисти, че Белене ще се къса по шефовете, ще има наказани без съд и присъда“ не било израз на омраза, а излиза, че го мразим като казваме „Вие сте корумпирани, крадете от парите на българския народ“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV Корнелия Нинова, която вчера подаде оставка като председател на БСП заради това, че опозиционната партия постигна реми с ГЕРБ по брой на депутати в парламента на Европа. Двете партии имат по 5, тъй като шестият в коалицонната листа Александър Йорданов е всъщност от СДС.
Корнелия Нинова призна, че е разочарована от резултата на изборите и разкри каква е причината БСП да не е първа политическа сила въпреки разкритията на Радио „Свободна Европа“ за апартаментите на властта и корупционните скандали, които тресат властта. Тя изтъкна, че ниската избирателна активност е наказание за всички политици.
„То е знак, че не ни одобряват. Вярвахме, че негативният вот срещу управлението ще дойде при нашата партия, а той се изля срещу всички чрез негласуване, защото не успяхме да докажем, че сме различни от статуквото“, призна лидерът в оставка.
Тя сподели, че е решила да си подаде оставката от една страна, за да поеме отговорността за загубата, а от друга, да не си помисли някой, че иска да се възползва от държавните или от партийните ресурси, за да влияе на хората при избора на нов лидер.
Тя изтъкна, че токът и парното отново поскъпват заради покровителството на властта над монополистите и сподели, че въпреки опълчването срещу едрия бизнес и олигарсите, срещу задкулисието, заради които си е създала много врагове, хората не са й повярвали. Затова и вероятно „троянските коне“, както мнозина наричат вътрешната опозиция в столетницата, се опитват да я сменят с по-покорен лидер, за да не плаши ГЕРБавите им другарчета.