Красимир Каракачанов – българите искат да живеят в суверенна държава

Европейският съюз се оказа превзет от експериментатори, ултразелени, крайно леви троцкисти, които не само бутат Европа към военен конфликт, но докараха на Европа сериозна икономическа криза. Унищожиха икономиката на Германия и на няколко други големи европейски икономики, правят си експерименти и с традиционни ценности като семейството, налагайки еднополовите бракове. Правят си експерименти и с християнските традиции на европейците и с тяхната национална идентичност, и с техния държавен суверенитет. Това е мнението на почетния председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

„В последната година – година и половина навсякъде, където в Европа имаше избори, печелят политически формации, които са за разумни икономически решения, за отстояване на националния и на европейския интерес. А не за интересите на европейските бюрократи, на глобалните стратези, които искат да унищожат идентичността в Европа, и които си правят експерименти с икономиката, и с традициите, историята и нарушават суверенитета на Европа, на европейските държави. Така че виждате, съпротивата е голяма, това няма да подмине и България”, уточни той.

По думите му след 2021 г. ВМРО е понесла поредица от удари, но все пак организацията е оцеляла. Той допълни, че според социологически проучвания 55 – 60% от българите искат да живеят в суверенна държава, която сама да взема решенията, да не се управлява от посолства, да взема икономически решения, които са изгодни за българските граждани.