На 28 август 2024 г. (сряда) от 11 часа в Етнокухнята на Районния исторически музей в Бургас на улица „Славянска“ 69 ще представим една вкусна и добре позната на много поколения закуска. Тя се приготвя от домашно точени кори, а плънката й може да бъде различна – сирене, извара, кайма, зеленчуци.
Сетихте ли се? Става дума за гюзлеме. То е част от турската кухня, но все по-популярно и у нас. На много места се приготвя върху сач, за да се получат малки черно-кафяви петна.
Недка Стоянова от бургаския квартал „Долно Eзерово“, която е на 74 години, ще ни покаже как прави гюзлеме по рецептата на нейната прабаба. Тайната за приготвянето на вкусното тестено изделие се предава от поколение на поколение в нейното семейство, а рецептата не е променяна до ден-днешен.
Очакваме Ви, ще е вкусно!