Курс за здравни асистенти в Бургас

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Дева Мария“ в Бургас, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври 2024 г. и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град. Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260 или онлайн на сайта на лечебното заведение, сочат от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специалност „Здравен асистент“, което позволява да практикуват професията в лечебни заведения на територията на страната.

Курсът се провежда от Центъра за професионално обучение към университетската болница „Дева Мария“ със съдействието на Бюрото по труда в Бургас.