Левите сили стъпвали на здрава почва

Бих предложил да спрем да коментираме госпожа Корнелия Нинова. Това заяви пред БНР Кристиян Вигенин, евродепутат от БСП. По думите му пътят е ясен и тя е подала оставка. Националният съвет е избрал изпълняващ функциите председател на БСП. След това са започнали съдебни обжалвания. Тя, заедно с още трима човека, бяха изключени от БСП по устава и правилата. Темата е затворена, коментира Вигенин.

Според него ситуацията в БСП е много различна от тази в ДПС. Остава единствено да се финализира тази съдебна сага, която започна през юли и нещата да продължат по устава и по закона.

Вигенин посочи, че към този момент Атанас Зафиров представлява БСП за България пред ЦИК. Предстои регистриране на нашата нова коалиция „БСП – обединена левица”. Той разясни какви са целите, довели до създаването на ляво обединение около БСП. Всички сме заедно и гледаме напред. В момента левите сили се опитваме да стъпим на здрава почва. Работим по нашата платформа. Променя се и настроението и вътре в БСП, каза още той.

Вигенин е категоричен, че сред целите на новата лява коалиция ще остане разграждането на модела, изграден от ГЕРБ. „Няма да видите отстъпление от нас в това отношение. Всеки, който олицетворява този модел в страната, няма как да бъде наш приятел”, обяви се той.