Лили Иванова ще има днес концерт в Брюксел

Лили Иванова пристигна в Брюксел. Примата бе официално посрещната на летище „Завентем” от евродепутата и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк, българския комисар Илияна Иванова, посланик Румен Александров, постоянен представител на България в ЕС, и Пламен Бончев, посланик на България в Белгия. Голямата наша изпълнителка ще пее в залата с най-добра акустика в цяла Европа – „Флаже”.

Концертът по покана на евродепутатът и съпредседателя на АЛДЕ Илхан Кючюк, е насрочен за сряда, 6 март 2024 г.. Посланици на европейски страни, на Турция и на Азербайджан, на Сърбия и Македония, на Косово и Черна гора, на Казахстан и Узбекистан, евродепутати, гости от Франция и Германия, приятели от САЩ, както и кметът на Брюксел ще бъдат сред публиката на най-голямото име в българската поп музика.

Домакините от „Флаже”.очакват с нетърпение Лили Иванова, която ще зарадва почитателите си с концерт на живо с песни от богатия й репертоар, поднесени в нови аранжименти, дело на Ангел Дюлгеров. На 6 март почитателите на примата на българската музика ще чуят хитовете: „Щурче”, „Панаири“, „Детелини”, „Ветрове”, „Камино”, „Невероятно”, „Искам те”, „Предупреждение”, „Присъда”, както и най-новата й песен „Два белега”.

„Смятам, че Лили Иванова е България. Там, където е нейното име, е името на България. Така съм го възприемал винаги. Искам да направя възможното за този концерт да чуят повече хора, да бъде отразен от международните медии, да дойдат посланици, да дойдат хора, които ценят културата и изкуството, изобщо, да видят, да чуят и да се поклонят пред огромния талант на Лили Иванова”, казва с вдъхновение Илхан Кючюк.

На 7 март Лили Иванова ще бъде приета в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на популярния площад „Гран плас”.