„Любовна история” на остров Света Анастасия

Елегантен букет от мелодии ще бъде поднесен на публиката във второто събитие от лятната програма на Бургаската опера „Купон на острова” – концертът-спектакъл „Любовна история” на живописната сцена на о. Света Анастасия. На 12 юли 2024 г., петък, от 21 часа на откритата сцена на острова бургаският културен институт е подготвил възхитителен концерт. Със своето артистично присъствие, личен чар и професионализъм на сцената на бургаската опера ще блестят солистите – сопраното Нона Кръстникова и тенорът Яни Николов.

Концертната проява под открито небе в петъчната вечер ще бъде под диригентската палка на Деян Павлов. Маестро Павлов бе зад пулта и на спектакъла на оперетата от Йохан Щраус „Виенска кръв”, с който бяха открити Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ – на 2 юли т. год. на сцената на летния театър в Бургас, а в главните роли на графиня и граф Цедлау бяха отново Нона Кръстникова и Яни Николов.

Очаква се на 12 юли, водени от Деян Павлов, солистите и оркестровият състав на Държавна опера — Бургас, с концертмайстор Христо Белчев, да изградят естетичния облик на вълнуващия концертен спектакъл „Любовна история”. Гостите на събитието под звездите ще бъдат пренесени в романтичните години на най-обичаните френски филми, носещи изискано отношение към „нещата от живота” и взаимоотношенията между мъж и жена, такива, каквито почти не съществуват в съвременните прагматични реалности.