Лятна академия за доброволци в Бургас

Община Бургас търси младежи с интересни идеи и ентусиазъм. Младежите трябва да са между 15- и 19-годишна възраст, да са активни, търсещи и намиращи иновативни решения, да имат желанието да подобрят общността си. Лятната академия за доброволци ще се проведе в периода от 22 до 25 юли 2024 г. от 9 до 17 часа в залата на Младежкия международен център, както и на интересни локации в и около Бургас. Темата на академията е „Бъди посланик на доброто“.

Участието е напълно безплатно. Младежите ще разгърнат въображението си, ще тестват изследователския си нюх и интуиция. И нещо също толкова важно – ще направят нови запознанства, а защо не и приятелства.

Кандидатите до 10 юли 2024 г. трябва да попълнят формуляра с кратка мотивация на следния линк: https://forms.gle/nhjH7yck78a4JNxJ9 . Те могат да бъдат одобрени според мотивацията и след провеждането на кратко интервю.

Целта на академията е участниците да развият необходимите знания, умения и компетенции, необходими за включването им в доброволческата структура към община Бургас. Ще имат възможността да създават аудио-визуални продукти за превенция на трафика на хора, наркотични вещества, агресията и киберсигурността в училищна среда.

Участниците, обединени в екипи, ще презентират разработените аудио-видео проекти, „състезавайки“ се за най-въздействащо видео. Доброволците ще разпространяват своите аудио и видео продукти сред своите съученици и по училищата.