Максим Жорин – руснаците напредват много бързо

„Не можем само с патриотични песни и надежди да спрем руснаците. Те напредват много бързо на фронта.” Това са думи на Максим Жорин, който е заместник-командир на Трета отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна според Украинската независима информационна агенция за новини УНИАН. „Трябва да се събудим и да започнем битка. Всичко е много просто – колкото по-скоро унищожим руснаците, толкова по-скоро ще свърши войната“, посочи украинският офицер.

„Истината е, че руснаците наистина напредват бързо, не е трудно да се забележи дори на картите, които са налични в мрежата. И ако те не бъдат спрени, войната наистина може да дойде много бързо и в домовете на тези, които не воюват“, предупреди Максим Жорин. Той посочи, че всички прогнози, които правят анализатори и експерти, са чисто и просто гадаене.

Жорин често критикува украинците, които смятат, че тази война не е тяхна. Той заяви наскоро, че украинското общество в момента е поляризирано – докато едни се бият на фронта, други смятат, че случващото се не е тяхна работа.

А ситуацията на фронта става все по-сложна, обясни военният командир. По думите му тези, които сега странят от армията, ще почувстват последствията от пристигането на руснаците наравно с всички останали.