Международна конференция в Бургас

От 26 до 29 септември 2024 г. Институтът по математика и информатика при Българска академия на науките, под патронажа на ЮНЕСКО и с подкрепата на фонд „Научни изследвания“ и община Бургас, организира Четиринадесетата международна конференция „Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство“.

Традиционно в организацията на събитието се включват Регионалният академичен център на БАН – Бургас, Регионалният исторически музей в Бургас, Бургаският свободен университет, Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас, и Университет „Проф. А. Златаров“ –  Бургас.

Конференцията цели да представи иновации, проекти и научни и научно-приложни разработки в областта на цифровото документирането, архивирането, представянето и запазването на световното и националното материално и нематериално културно и научно наследство. Основен фокус е осигуряването на отворен достъп до цифровизирано национално културно и научно наследство и следването на устойчиви политики за продължаващо му цифрово съхранение и опазване.

Престижното научно събитие DiPP2024 ще бъде открито на 26 септември 2024 г. от 13 часа в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас.

Представените на форума научни изследвания и резултати се публикуват в реферираното и индексирано в Web of Science и Scopus издание, достъпно онлайн на http://dipp.math.bas.bg.