Международно признание за бургазлия

Бургазлията доц. Димо Колибаров, един от международно признатите и респектиращи с креативността си майстори на графични техники у нас и в чужбина, ще проведе майсторски клас и ще представи самостоятелна изложба в Музея на графиката и екслибриса „Лиу Шиохай”, Тянджън, Китай.

Престижната покана за изява в 20-милионния Шъндьжън, Китай, където е и Меката на графичното изкуство, идва от екипа на галерията, към която има и графична база за обучение. Майсторският клас ще протече в рамките на осем дни, от 10 до 18 август 3034 г., а към момента са записани стотици студенти и завършили академичното си образование творци, които нямат търпение да се срещнат с уважавания българин. По време на гостуването майстор Колибаров ще подреди и самостоятелна изложба. Експозицията ще бъде открита на 11 август 2024 г. и събира 35 непоказвани работи, включени са офорти и акватинта, цветна графика от два цикъла – „Опит за летене” и „Пътуване”.

През следващата година Димо Колибаров ще отбележи 60-годишния си юбилей с поредица от изложби в София, Варна, Пловдив, Бургас и Поморие. Това голямо събитие минава в  отдадена подготовка, а ние нямаме търпение да видим крайния резултат.