Милен Керемедчиев – Израел се подготвя за още по-мащабна акция

Унгария прехвърли топката за гръмналите пейджъри и други устройства към нас. Добрата новина е, че ние реагирахме в рамките на няколко часа. Тази фирма (регистрираната в България) има дейност, годишните й финансови отчети показват милиони оборот.

Не знаем откъде идват устройствата, но се посочва, че не е от европейска страна. Производител на уоки-токитата е японска компания. Те показаха, че техните продукти имат етикети, които липсваха на взривената техника. Може да говорим за имитиращи, коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Но това не е първица да ни обвиняват в афери и атентати, както всички знаят. Името на България е замесвано в големи международни конспирации. От търговия с наркотици, през атентати. Не мисля, че ще изненадаме някого, че очевидно има българска връзка, каза още той.

По думите му с тази атака Израел е постигнал три много важни цели. Първо, Израел върна „Хизбула“ в каменната ера по отношение на комуникацията. Каквото и да е налично устройство там, вече е изхвърлено. Второ, без да произведе и един изстрел успя да извади от строя над 3000 членове на „Хизбула“. И, третото – стана ясна връзката, че Иран поддържа комуникационна връзка с „Хизбула“. Подобен пейджър гръмна и в ръцете на иранския посланик и той ослепя. Но всички тези стъпки са подготовка за по-мащабна акция, насочена към осигуряването на сигурността на Държавата Израел, обясни Керемедчиев.