Миню Стайков обяви гладна стачка, протестира срещу съдебната система в България

Собственикът на „Винпром“ – Карнобат Миню Стайков, който от повече от осем месеца е в ареста, е обявил гладна стачка. Според адвоката му – Лъчезар Таков, така той протестира срещу несправедливата съдебна система, предаде БНР.

„Всеки носи глава на раменете си и има право да си избира поведението. След като човекът не вижда надежда в правосъдната система и заради това обявява гладна стачка, да обърне внимание на себе си – той е решен да отиде до край“, заяви Таков.

Още по темата: Казусът на Карадайъ е като под индиго с новите обвинения за измами с еврофондове, повдигнати от спецпрокуратурата срещу Миню Стайков

Той коментира намеренията на клиента си в Апелативния специализиран съд, пред който Стайков обжалва задържането си под стража по новото обвинение – злоупотреба с евросредства.

Днес Стайков за пореден път се изправи пред съда с желание да излезе на свобода.  Бизнесменът беше откаран в съдебната зала с инвалидна количка, а съдебният състав  отложи заседанието, тъй като назначи тричленна съдебно медицинска експертиза. Целта е да стане ясно какво точно е здравословното състояние на обвиняемия и едва тогава да се вземе решение дали той може да остане в ареста.