Митьо Очите: Христо Широков ми урежда срещите

Христо Широков – общински съветник на ДПС в Поморие и бивш гард на Митьо Очите

Днес в специализирания съд се проведе поредното заседание, свързанo със стрелбата във 4YOU в Слънчев бряг. Един срещу друг се изправиха Божидар Кузманов – „Кравата“, в качеството му на подсъдим, и несебърският бос Димитър Желязков – „Очите“, който по това дело е  пострадал, частен обвинител и свидетел.

Заседанието е преминало с размяна на горещи реплики между Желязков и Кузманов. По време на разпита Очите е разказал какво се е случило в процесния ден – 8 юни, като заявил, че за срещата между него и Кузманов през цялото време е посредничил Христо Широков – „Широката“ от Поморие, който по принцип му уреждал срещите, но не се е появил в заведението в курортния комплекс. А всъщност, по думите на Желязков, общинският съветник на Поморие Широков е поискал от него съдействие – да разговарят те двамата (Широков и Желязков) с Кузманов – повече групата му да не закача туроператор от Слънчев бряг.
С това Желязков потвърдава казаното от Кузманов преди да се предаде на полицията, а именно: „Знаех, че има намерение да говори с мен, но имах уверението до последно, че ще разговарям с Широков (общинския съветник от ДПС в Поморие Христо Широков, близък до Митьо Очите, бел. ред.), не с господин Желязков.“

Припомняме, че към настоящия момент, както и в деня на стрелбата, Христо Широков е общински съветник в община Поморие от ДПС. След екшъна във 4YOU, общинският съветник на Поморие от ДПС се отрече от Митьо Очите, като заяви пред bTV, че тези хора не ги познава (за Очите и Кравата) и няма нищо общо с тях и стрелбата (виж във видеото в края).

Несебърският бос оцеля по чудо след 3 куршума в тялото си през лятото на 2016 г., а днес в съда изглеждаше свеж и в добро форма. Пред магистратите и присъстващите е разкрил още, че видял да стреля срещу него един от обвиняемите – Георги Иванчев. Показал е белезите от раните и е споделил, че няма сексуални проблеми.