„Моя прекрасна лейди“ на 2 август в летния театър

Интензивният летен творчески ритъм на Държавна опера – Бургас, върви към своя апогей – дългоочакваната премиера на един от най-известните и изпълнявани мюзикъла „Моя прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу. Събитието е в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2024, осъществявани успешно за поредна, седемнадесета, година от бургаската опера в партньорство с община Бургас. Дългоочакваният премиерен спектакъл на бродуейския мюзикъл е на 2 август 2024 г. от 21 часа на сцената на летния театър в Бургас.

Крайният продукт на мащабната постановка, в която участва целият състав на бургаската опера, както и гост-солисти – „Моя прекрасна лейди“, си заслужава творческата енергия, вложена в процеса на създаване на нещо ново, вълнуващо, с интелигентно намигване към публиката. В мащабната мюзикълна продукция участват музикантите от оркестъра и артистичните състави на хора и балета на Държавна опера – Бургас.

Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ ще бъдат официално закрити с второто представление на най-новата постановка на Бургаската опера – „Моя прекрасна лейди“ – на 30 август 2024 г. от 20 часа на сцената на летния театър.