Музикален фестивал в парк „Росенец“

Петнадесетото издание на фестивала на открито Sun Tribe Open Air предстои на 26 и 27 юли 2024 г. в парк „Росенец“, Бургас. Събитието се реализира със финансовата подкрепа на община Бургас по фонд „Култура“.

Програмата в двата фестивални дни включва диджеи и изпълнители в най-разнообразни музикални стилове. Първата вечер (петък, 26.07.) ще започне с Dj Ivo Happy, който по традиция ще открие фестивала с денсхол и рага. Вечерта продължава с живо изпълнение на българските реге великани NRG D & JAHMMI YOUTH, след което сцената ще бъде превзета от Drum&Bass и Jungle и с участието на гостът ни от Македония Jungle Alien, както и на ветерана DJ Siso (Target Dog Records).

Втората вечер (събота, 29.07.) както винаги ще е посветена на качествената транс музика като публиката ще има удоволствието да чуе сетове на диджеи, утвърдили се на българската псайхъделик сцена. За поредна година, фестивалът ще предложи и втора, по-малка сцена, на която в продължение на 48 часа, без прекъсване, ще пускат диджеи в най-разнообразни жанрове на електронната музика.

Мястото на събитието по традиция е поляната на парк „Росенец”, в близост до хижа „Странджа“. До спирката в близост но хижата може да се стигне както с автобус № 5, така и с линиите, обслужващи южното Черноморие. Мястото е избрано съобразно една от основните цели на събитието, а именно свободният достъп.