„Музикална магия” идва в Бургас

На 25 юли 2024 г. във Военен клуб – Бургас, от 20 часа ще гостува „Музикална магия“ на Плевенската филхармония с диригент маестро Йордан Камджалов. Солист на концертите в впечатляващата програма ще е феноменалният кларинетист Атанас Маринов, българин, живеещ в Швейцария, подкрепен от фондация „Йордан Камджалов”.

Ценителите на музиката ще чуят шедьоври от класиката и романтизма. Програмата е изключително завладяваща, включва произведения, част от които за първи път ще звучат в залите и летните театри по време на турнето в тези градове. Концепцията отразява енергията на заглавието „Музикална магия”, изпълнява мисията на изкуството „да докосва хората”, да ги вдига спонтанно на крака и да ги кара да аплодират във възторг солиста и оркестъра, водени от маестро Камджалов. Публиката ще има възможност да чуе произведения от Панчо Владигеров, Щраус, Паганини, Бизе, Сарасате, Брамс, Григ, Чайковски и др.

Бисер в „Музикална магия” е „Притури се планината”, интерпретация за соло кларинет и оркестър – музикален момент, който почитателите на българската музика и оркестровото изкуство могат да оценят на живо.

Концертите са без антракт, водят се лично от маестро Камджалов, който създава вдъхновяваща и съкровена връзка между публиката и артист-изпълнителите.

Плевенската филхармония е основана през 1953 г. от именития български диригент Саша Попов и се развива под диригентството на известни български музиканти като Никола Казасов, Влади Анастасов, Александър Владигеров, Емил Янев, Димитър Манолов, Пламен Джуров, както и Добрин Петков, Йордан Дафов, Васил Казанджиев, Емил Табаков, Станислав Ушев, Йордан Камджалов, Григор Паликаров, Найден Тодоров, Деян Павлов и др. Заслуга за израстването на оркестъра и утвърждаването му в България и в чужбина има Георги Нотев, който с прекъсвания е главен диригент на състава в периода 1973 – 2008 г.

Турнето на Плевенска филхармония под диригентството на маестро Йордан Камджалов „Mузикална магия“ 2024 е посветено на 70-годишнината от създаването на оркестъра.

Билети на цени 20, 25 и 30 лв. могат да бъдат закупени в мрежата на „Ивентим” и на място преди концертите.