Наближава крайният срок на конкурса са младежко предприемачество

Наближава краят за кандидатстването в третото издание на „Най-добър младежки стартъп в България” – единственият национален формат за младежко предприемачество у нас. Конкурсът цели да подкрепи израстването на следващото поколение създатели на иновативни български продукти и услуги с глобално приложение, съобщават от Университета за национално и световно стопанство.

В конкурса могат да участват студенти и младежи от цялата страна на възраст до 29 години, както и ученици от XI и XII клас, които имат иновативни бизнес идеи. Допускат се проекти от всички сектори, като те могат да са на различни етапи – идейна фаза, ранен или напреднал етап. Крайният срок за приемане на кандидатури е 15 март 2024 г. Предстои и 10-седмична менторска програма, която ще бъде проведена от най-добрите експерти в екосистемата, с менторски сесии спрямо индивидуалните нужди на участниците.

Финалът на конкурса ще бъде на 31 май 2024 г. с представяне на десетте най-добри концепции пред жури от инвеститори. Най-силните проекти ще получат възможност за дялова инвестиция и още много награди, които да придвижат проектите на следващо ниво.

„Най-добър младежки стартъп в България 2024” се организира от Фонда на фондовете и от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Конкурсът е под патронажа на министъра на иновациите и растежа и ректора на Софийския университет и цели да повиши предприемаческата култура на младите хора в България.