Наглост: Кмет – ГЕРБераст спи с кметски наместник и разпределят държавни пари

Вярно е, че съпругата на радневският градоначалник е назначена на поста, но не от него, оправда се депутатът Емил Христов

Кмет от ГЕРБ дели едно легло с кметски наместник. Това разкри депутатът от БСП Драгомир Стойнев. Той даде пример с градоначалникът от Раднево Теньо Тенев и кметицата на Ресиманово, която му е съпруга, за да стане ясно на всички как се разпределят държавни и общински пари.

„Кметът на Община Раднево – г-н Тенев назначава жена си за кметски наместник в село Ресиманово. Как ви звучи това кметът и кметският наместник да седят, да си пият кафето и да разпределят държавни и общински пари”, каза пред камерата на Нова телевизия Стойнев.

„Вярно е, че съпругата на кмета на Раднево е кметски наместник, обаче не е назначена от него, а е назначена 2004 г. и от тогава досега нито един кмет не я е сменял”, каза пък Емил Христов от ГЕРБ.

Драго Стойнев може би е сбъркал. Тенев не е назначил Тенева, но не е ли той кметът, който е трябвало да я смени? Защо се е ослушвал досега? За да излезе Стойнев и да каже, че има нещо нередно в това един кмет и кметска наместничка да се гушкат и да си разпределят порциите от държавната софра ли?