Наградени антимафиоти у нас

Министър Калин Стоянов награди екипа на служители в МВР в Сливен, участвал в разплитането на мащабна схема за източване на социални помощи във Великобритания. ​На церемония министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи специалните отличия на служителите на териториално звено „Борба с организираната престъпност” в Сливен главен инспектор Слав Добрев и инспекторите Васил Панайотов, Десислав Славов, Васил Ранков, Тодор Ников, Атанас Делев, Павлин Проданов и Димитър Ганев. Антимафиотите допринесоха за разплитането на много сложна мащабна схема за източване на социални помощи във Великобритания и получиха признанието на британското общество.

„Благодаря на колегите, които взеха участие в този значим случай не само за България и Великобритания, но за Европейския съюз. Гордея се, че в редиците си МВР има международно признати служители“. С тези думи министър Стоянов се обърна към колегите, чиято работа получи сериозен отзвук и потвърди професионализма на спецполицаите от ГДБОП.

Действията по случая започват по оперативна информация за пране на пари, като в хода на работата става ясно, че чрез изготвяне и използване на документи с невярно съдържание множество граждани неправомерно се възползват от социалната система на Великобритания, припомни вътрешният министър. По думите му разбитата организирана престъпна група е строго профилирана, с ясно изразен лидер. Според данните на британските власти в резултата на действията й са източени средства в размер на около 54 млн. паунда.