„Натюрморт със затлъстял племенник“ през април в Бургас

Актьорът Любо Нейков е в главната роля в пиесата „Натюрморт със затлъстял племенник“ на румънския драматург Йон Сапдару. Продукцията на ДТ „Сава Огнянов“ Русе ще гостува на бургаска сцена на 26 април 2024 г., от 19 часа, Културен дом НХК. Режисьор е директорът на театъра в Русе Боян Иванов. Участват още Роберт Янакиев – гост, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Партнира им младата актриса Дона Вълова. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев-Мирона.

„Много хора ще се припознаят в моя герой и в героинята на Дона. Тази невъзможна любов! За мен е важно, че само в театъра може да се случи такава лаборатория на емоциите“, коментира ролята си Любо Нейков.

Режисьорът Боян Иванов е с интересното режисьорско решение лелите на главния герой да се играят от мъже, а най-шареното присъствие на сцената е на Дона Вълова. „Да, това е една много емоционална пиеса. Разбира се, че е комедия, даже авторът е използвал комедията на ситуациите като ракета носител, като външна опаковка, за да предаде едни много интересни и много сериозни теми“, разказва режисьорът.

В „Натюрморт със затлъстял племенник“ героите са обикновени хора – три лели отглеждат своя племенник – детето на четвъртата сестра. Героите попадат в комични ситуации, но всъщност пиесата поставя много важни за обществото теми – за обсебеността, за невъзможната любов, за любовта, която може да те задуши, да те унищожи и превърне в нещо, което не желаеш да бъдеш.

Ключовата дума в заглавието е „натюрморт“ и той отваря интересен и любопитен обрат в действието. Факт е, че над 13 години тази пиеса се играе в театър „Одеон“ в Букурещ.

Билети в билетен център „Часовника”.