Нова книга за Япония на Юлияна Антонова-Мурата

Юлияна Антонова-Мурата – дългогодишен дипломат, омъжена за японец, живееща от дълги години в Япония, ще представи в Бургас новата си книга „Хай хай, Япония.“ В нея има над 60 истински истории, разказващи за всекидневните малки чудеса в държавата, която е нейн настоящ дом. От тях всеки може да научи за този специален и интересен народ и място повече и от най-богато илюстрования и детайлен пътеводител.

Това е четвъртата част от поредицата на Юлияна Антонова-Мурата след „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“ и „Сан сан, Япония“. Всички те рисуват картината на една страна, отдалечена географски, исторически, културно от нашата. Увлекателно изплетени и винаги чрез някаква конкретна случка, историите запознават читателя с японската традиция, обичаи, минало, съвременност, храна и всяка крие закодирано послание за доброта, човечност, съпреживяване.

Като дипломат от кариерата Юлияна Антонова-Мурата живее и работи на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Изкарва три мандата като културно аташе и пълномощен министър в българското посолство в Токио. В Япония живее със семейството си повече от 23 години. Избирана е за Посланик на българската култура от слушателите на програма „Христо Ботев“ на БНР заради таланта й да превърне обикновената наглед случка в скъпоценно бисерче за всеки читател.

Със съвременните истински приказки за далечна Япония от един изкусен увлекателен разказвач – Юлияна Антонова-Мурата, всеки може да се срещне на 18 септември 2024 г. от18 в Гранд хотел и СПА „Приморец“.

Входът е свободен, всички са добре дошли.