Нова книга на журналиста Васил Люцканов

Най-новият сборник с разкази на журналиста Васил Люцканов носи провокативното заглавие „Третото око на Едип”. Между кориците на изданието са събрани 16 интересни истории, вдъхновени от Бургас, хората и скритите мисли, които съпътстват всеки един от нас. Независимо дали са явни копнежите и драмите, колкото и прикрити да са, човешката емпатия ги свежда до универсалното. Самият автор неведнъж е казвал, че се интересува от моралната структура на обществото, от пътя към катарзиса, от детайлите, които възпроизвеждат цялото в отделния миг, случка, персонаж.

„Всичко, изписано върху брега на морето, ще се сбъдне”, този надпис върху снимка от Бургаския мост,читателят ще открие още в първите страници на книгата.

Премиерата на книгата ще се състои на 5 юни 2024 г., сряда, от 18 часа в Дома на писателя в Бургас.

Модератор на срещата ще бъде д-р Добрина Топалова, която е и редактор на книгата. „Именно за виждането иде реч в този сборник, за това как другият може да бъде видян като ближен. Чрез фигурата на виждащия и разказващия, този сборник дава израз на друго разбиране за социалност, провокира прегърбения под кръста си и ослепял от сивотата и бързането съвременен човек да си спомни първичните устои на живота – човешката свързаност чрез съчувствието и любовта”, споделя за книгата д-р Топалова.

Събитието се организира с подкрепата на община Бургас.