Нова книжарница в Бургас

Софийски университет „Св. Климент Охридски”, който има своя филиал в Бургас, ще открие официално на 30 май 2024 г. първата си книжарница за академична и художествена литература на своето университетско издателство в града. Тя ще се намира в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. На тържественото откриване, освен официални гости, студенти и приятели на книгите и науката, се очаква да присъстват заместник-кметът по образование към община Бургас Михаил Ненов, директорът на издателството проф. Валери Стефанов, директорът на филиала в Бургас на Софийския университет проф. Теодор Седларски.

Университетско издателство „Св. Климент Охридски”, като най-голямото университетско научно издателство в България, има мисия да подпомага развитието на научните изследвания и образователния процес с публикуването на научна, научно-популярна и учебна литература на български и на чужди езици.

Актуалният му каталог съдържа над 2000 заглавия. Само за 2023 г. под неговия знак са издадени 342 заглавия, сред които университетски учебници, академични монографии, периодични издания, справочници и публикации в целия спектър на знанието.