Нова награда за бургаска поетеса

Бургаската поетеса Наталия Недялкова бе удостоена с престижна литературна награда в Хърватия. Тя спечели отличието „Горан Буйич“ в категорията за чуждестранни писатели-журналисти. Новината бе съобщена от хърватски медии, които обявиха резултатите от 10-ото юбилейно издание на конкурса, който се провежда в Задар и е посветен на известния хърватски писател и журналист Горан Буйич.

В различни категории на конкурса тазгодишните лауреати са Наталия Недялкова (България), македонския писател Зоран Пейковски, Карла Неферанович (Хърватия, в категория за млад автор), Родолюб Чорич (Черна гора – награда „Донат“ за цялостно творчество), Юлиана Матанович и Павло Павличич – „Донат“ за културен принос, както и КУД „Задарски танц“.

Тази година това е втората международна награда за Наталия Недялкова, която е член на Съюза на българските писатели, Съюза на преводачите в България и Бургаската писателска общност. През август тази година тя бе удостоена с литературна награда „Златен пръстен“ в Република Северна Македония.