Нова проява на „Солистите на Държавна опера – Бургас”

Петата проява от поредицата „Солистите на Държавна опера – Бургас” предстои в събота, 24 февруари 2024 г., от 11 часа във фоайето на операта. В програмата на вокалния концерт ще звучат популярни творби с участието на солистите на бургаския културен институт Шмилена Султанова – сопран, Бранимир Недков – баритон, и Мира Искърова – пиано.

Дни след концерта в събота, сопраното Шмилена Султанова ще бъде солист в оперетата от Йохан Щраус-син „Прилепът“ – на 27 февруари от 19 часа в залата на Бургаската опера, а на 12 март предстои съвместно нейно сценично превъплъщение в партньорство с Бранимир Недков в друг музикален шедьовър от Щраус-син – „Виенска кръв“.

На рояла в събота ще бъде Мира Искърова, която е преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София.  Тя партнира с вещина, вкус, мяра и чудесно тоноизвличане на солистите, допълвайки цялостното естетическо въздействие.

Следващият концерт от поредицата „Солистите на Държавна опера – Бургас е на 9 март от 11 часа във фоайето на Операта, с участието на мецосопраното Йоана Кадийска и тенора Яни Николов. На рояла ще бъде отново Мира Искърова.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на касата на операта, каса „Часовника“ (пред хотел „България“, работи и в събота.